четвъртък, 15 октомври 2020 г.

Млад мъж загина, жена се бори за живот след сблъсък на автобус и микробус

  

                        Снимка: bTV Media Group

25-годишен мъж загина на място, а 24-годишната му спътничка се бори за живот след сблъсък между автобус и микробус на пътя Търговище-Разград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Сигналът за катастрофата, която е станала изхода на Търговище при отбивката за голямо предприятие в града, е подаден около 8.30 часа. Сблъскали са се излизащ от отбивката автобус - фирмена собственост, и пътуващ от Лозница в посока Търговище микробус. Няма пострадали сред пътниците в автобуса.

Водачът на микробуса - 25-годишен мъж от Лозница, е загинал на място. 24-годишната му спътничка е откарана в болница с опасност за живота.

Участъкът от пътя Разград - Търговище е затворен за процесуално-следствени действия. Предлагат се обходни маршрути: в посока Търговище: с.Бистра - с.Съединение - кв."Бряг" на Търговище.

А за пътуващите в посока Разград - през селата Бистра и Голямо Соколово. Възможен е и втори обходен маршрут за пътуващите към Търговище - с.Бистра - с.Г.Соколово - с.Дралфа.

Движението на МПС в участъка се регулира от екипи на сектор "Пътна полиция" в областната дирекция и на РУ-Търговище.

От полицията апелират водачите да се движат с повишено внимание и съобразена с пътните и метеорологични условия /мъгла/ скорост.

 

Новините от днес и със задна дата