събота, 31 октомври 2020 г.

Жестока версия за смъртта на търновския крупен бизнесмен!

  

Фермерът от село Поликраище Румен Тодоранов най-вероятно сам е сложил край на живота си, като се е застрелял с ловна пушка. Основната версия на разследващите е самоубийство, пише "Монитор".

Мъжът, който беше един от най-крупните земеделци и арендатори в региона, вероятно се е самоубил поради финансови затруднения. Пред никого от познатите и приятелите си той не е споделял да има каквито и да е било проблеми. В профила си в социалната мрежа фейсбук през последните дни обаче, мъжът публикува неща, от които се вижда огорчението му от държавната политика в областта на селското стопанство. 

Последните негови публикации в Мрежата са озаглавени: „Не всичко в земеделието е пари”, „Ние си оставаме лидери да говорим само за пари”, саркастично стихотворение, посветено на трудностите около получаването на европейските субсидии. 

А в пост от 10 октомври фермерът пише: „Начина на управление на селското стопанство и свързаната с нея хранителна индустрия са довели до пълна неефективност на европейското подпомагане, в резултат на което страната ни не създаде икономически ефективна среда за средния и малкия бизнес и буквално смаза възможността за конкурентноспособността на родното производство.

”Хората от село Поликраище са потресени от новината за смъртта на Румен Тодоранов.

Те единодушно го определят като добър човек, който помагал на нуждаещите се в селото с финансови средства. Освен това бил постоянен спонсор на местни културни и спортни прояви и мероприятия. 

За уважението към Тодоранов говори и фактът, че той е избран за председател на Регионалния фермерски съюз в Павликени. Той и семейството му започват да се занимават с фермерство преди около 20 години и днес стопанисва около 11 500 дка. в общините Велико Търново и Горна Оряховица.

Новините от днес и със задна дата