понеделник, 12 октомври 2020 г.

Насилник, удрял жена си с брадва и я рязал с трион

 

Съдът във Велико Търново осъди на 2 години лишаване от свобода при първоначален строг режим мъж, обвинен в жестоко домашно насилие.

М. М. е признат за виновен за причиняване на телесни повреди и закани на жена си.

На 06.01.2020 г. той ѝ нанесъл удари с ръка и глава, причинявайки ѝ средна телесна повреда, а на 20.01.2020 г. - чрез удари с ръце и крака, удари с брадва и рязане с трион - лека телесна повреда, като това е станало в условията на домашно насилие и представлява опасен рецидив, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В резултат жената е получила охлузна рана, отоци и кръвонасядания по тялото и лицето, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота, но тежки психически травми за жената и децата ѝ.

Мъжът е осъден и за това, че в този период два пъти, в условията на продължавано престъпление, се заканил с престъпления против личността - че ще ѝ отреже езика, ще я обезобрази и ще я убие.

М.М. е осъждан вече 11 пъти. От 16 години той живеел с пострадалата на семейни начала. Често употребявал алкохол и проявявал ревност и това ставало повод за скандали, който прераствали в побой над жената, като това се случвало пред децата им. 

Побоите и заплахите станали причина тя да помоли в Отдела за закрила на детето да ѝ бъде оказана помощ, като бъде настанена с децата си в приют.

Присъдата на Районен съд - Велико Търново подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

Новините от днес и със задна дата