четвъртък, 15 октомври 2020 г.

Президентът на Китай: Гответе се за война!

  

Президентът на Китай Си Дзинпин призова военнослужещите да се готвят за война и да демонстрират абсолютна преданост и надеждност.

Той направи това при посещение във военна база в южната китайска провинция Гуандун, където направи обръщение към корпуса на морската пехота на армията на Китай. Това предаде агенция Синхуа. 

„Необходимо е да се съсредоточат всички мисли и сили върху подготовката за война, обезпечаването на състояние на повишена бойна готовност“, е заявил Си Дзинпин.


                                    Си Дзинпин
Той е отбелязал, че „корпусът на морската пехота е елитно подразделение, което носи на плещите си изключително важната задача за защита на държавния суверенитет, сигурността, териториалната цялост, интересите на страната“.

 Той също така е призовал да се активизират усилията за ускоряване на трансформацията на корпуса и повишаване на неговата бойна ефективност, за да се създаде мощна армия. Според държавния глава подготовката на морската пехота трябва да съответства на стратегията за развитие и сигурност на страната. 

В обръщението си държавният ръководител на КНР също е посочил, че военните „трябва да бъдат дисциплинирани, да гарантират абсолютна преданост, безкористност и надеждност“. 

Припомняме, че още преди седмица се появи информация, която гласеше, че Пекин подготвя китайците за война с Америка заради Тайван.

Новините от днес и със задна дата