петък, 23 октомври 2020 г.

Адвокат Менко Менков отпразнува 55 години с ВИП гости

 Адвокат Менко Менков отпразнува 55 години с ВИП гости

Поредно пищно парти направи за рождения си ден адвокатът на властта Менко Менков. Маститият защитник не бе организирал голям купон от 2015 г. насам, когато на бляскаво парти в хотел „Анел“ отпразнува 50-годишния си юбилей. На 16 октомври тази година, ден след като навърши 55 г., топ юристът от русенското село Караманово събра най-близки приятели и колеги в едно от своите ловни стопанства – Борино. В полите на Родопите, далеч от хорските очи, гостите на юбиляра бяха посрещани от самия Менков, който щедро ги гощаваше с отлежали вина и деликатеси от дивечово месо.

Освен най-близките сътрудници от екипа му, т. нар. „Глутница на Менков“, на пищното ВИП тържество присъстваха ловните приятели на юриста – бившият ректор на СУ проф. Боян Биолчев,  литературоведът проф. Валери Стефанов и зам.-ректорът на ТУ София Станимир Карапетков. Компания им правеше синът на големия писател Йордан Радичков  - Димитър.

Докторското съсловие бе представено от бившия шеф на Военна болница генерал-майор Николай Петров, както и от доктора на боксовите национали Иван Иванов. От гостите-магистрати се открояваше добилият напоследък медийна популярност прокурор Иван Кучиев от Самоков, както и други, не толкова известни негови колеги.

 

Иван Кучиев наблюдаващ прокурора, т.с. обвинител по делото за катастрофата с Милен Цветков гост на купона по случай рожден ден на адв.Менков

Екс-вътрешният министър Цветан Цветанов, който също е бил сред поканените, не е могъл да уважи рожденика заради ангажименти покрай учредяването на новия си политически проект „Републиканци за България“. 

Една от дискутираните теми на рождения ден е била появата на 19-годишния син на адвоката на събитието. Само месец преди рождения ден на своя баща, Менков-младши претърпя зверска катастрофа на пътя Девин - Михалково. 

Шофирайки един от служебните джипове „Тойота“ на ловно стопанство „Борино“, младият Менков губи контрол върху управлението на тежката машина и тя полита в дере. Вследствие на търкалянето на „Ленд Крузер“-а в пропастта, травми претърпяват возещите се в джипа двама 19-годишни приятели на Менков-младши. След намесата на Менков, пострадалите са изписани от болница ФСМП-Девин за домашно лечение,  а от Областната дирекция на МВР–Смолян не образуват досъдебно производство по случая. 

Странното е, че за тази катастрофа в медиите не излезе нищо, а отказът на МВР да разследва случая е повече от скандален. На фона на това Менко Менков, който е адвокат на една от страните по делото за смъртта на Милен Цветков, редовно изнася в медиите информация за него, което е нарушение на закона в етапа на досъдебната фаза на процеса. Фрапиращо е и че наблюдаващия прокурор по това дело Иван Кучиев е гост на адвоката на една от страните за рожденния му ден.

За добрите контакти на бившия възпитаник на милиционерското училище в Пазарджик Менко Менков в прокурорските и съдебните среди се носят легенди. Преди години в медиите се писа доста за предполагаема интимна връзка между Менков и съдия от Софийския градски съд, която впоследствие оправда бивш министър, клиент на адвоката.

Познанствата на Менков с лекари, полицаи и вещи лица често помагат на адвокат-голфър да довежда делата си до успешен край. В края на годината на Менков му предстои ново предизвикателство – да представлява наследниците на Милен Цветков по делото за смъртта му. Остава да видим дали именитият адвокат ще успее да се справи и с това дело и да осъди убиеца на журналиста на затвор между 10 и 20 години, както се закани в началото на месеца в телевизионно участие. 

Адвокат Менко Менков е близък приятел и защитник на Цветан Цветанов

Източник: в. "Галерия"

Новините от днес и със задна дата