вторник, 13 октомври 2020 г.

Италия с пакет от мерки срещу К-19

  

Италианското правителство одобри пакет от нови мерки, насочени към ограничаване разпространението на коронавируса на Апенините, предават световните осведомителни агенции.

Правителствен указ, съдържащ тези мерки, беше обсъден преди това от премиера Джузепе Конте с представители на италианските региони. Според източници занапред ресторантите, пицариите и траториите трябва да се затварят не по-късно от полунощ. 

Останалите заведения за обществено хранене ще спрат да работят не по-късно от 21 часа. Забранено е струпването на хора на входовете на барове и ресторанти, в паркове, на улици и площади. 

Не трябва да има повече от 30 души, които да присъстват на всяка публична церемония, включително сватби и погребения. Всички училищни пътувания и походи, както и любителски спортни контакти са преустановени. 

Новият указ ще е в сила 30 дни, казват източниците.

На 7 октомври италианският съвет на министрите удължи извънредния режим поради пандемията К-19 до 31 януари 2021 година. 

Страната въведе задължително универсално носене на медицински маски. Според последните данни общият брой на случаите на коронавирусна инфекция в Италия възлиза на почти 360 хиляди, жертвите са 36 205 души.

Новините от днес и със задна дата