събота, 5 септември 2020 г.

Замесиха Бойко Борисов в убийство на красива рускиня

  

След като обвиниха Бойко Борисов, че има остров в Гърция, жена, къща и дете в Барселона и пълни шкафове с евро, създателите на фалшиви новини стигнаха до там, че да го уличат в убийство. Снимка на руски модел с българско име и счупен врат тръгна от български сайт за фалшиви новини и стигна до медии в Гърция и Македония, пише tribune.bg

Известната рускиня записа видеообръщение, за да опровергае фалшивата новина. Срамът за българските „медии“ остава. 

 

Фабриката за фалшиви новини на Арман Бабикян и неговите последователи стигна ново дъно и стана причина за грозен международен скандал. Български сайт за фалшиви новини обяви руски топ модел за убито момиче на име Светлана. Под снимката на рускинята се посочва, че е убита, защото е снимала спалнята на Бойко Борисов. Гръцките сайтове www.tovima.gr и www.pentapostagma.gr препубликуваха информацията от българския сайт, че въпросната жена е открита мъртва на остров Санторини. Посочено е, че жената се казва Светлана Иванова. „Тя е от Пловдив и е намерена със счупен врат на 20 юли 2020 година в един от най-скъпите и посещавани гръцки курорти“, се твърди в изданията. Медии в Северна Македония, сред които и www.vecer.mk, публикуваха информация със същото съдържание. Първоизточникът на тази „новина“ е сайтът за фалшиви новини istinskitenovini.bg. На 1-ви септември този сайт първи публикува новината, гласяща „Бомба: Това е жената снимала шкафа на Бойко! Открита мъптва във Гърция“ (запазен правопис и пунктуация“), която разпали международен информационен скандал.

 

Жената, чиято снимка обиколи медиите в три чужди държави, се казва Октябрина Максимова и е едно от най-популярните модели в Русия. Информацията, че е била „убита в Санторини“ е достигнала до нея и рускинята реагира с поредица постове в Инстаграм профила си, в които обяснява, че е жива и здрава и е замесена в грозна история с фалшиви новини. „Бях толкова разтреперана, че дори нямах сили да запиша видеоопровержение“, пише Октябрина върху скрийншот на българския сайт, в който се казва, че трупът ѝ е намерен в Гърция.

Новините от днес и със задна дата