неделя, 17 май 2020 г.

Защо е изгодно да си купим автомобил по време на криза

Автомобилите, закупени в навечерието или по време на кризата, губят по-малко в сравнение с тези, закупени в периода преди кризата. Анализатори стигнаха до този извод след редица изследвания.

Според тях това се дължи на факта, че производителите "плавно" реагират на промените в икономиката: ценовите листи не се актуализират моментално и клиентите успяват да закупят кола на старата цена.

След като колите втора употреба също поскъпват, разликата между цената преди криза на нов автомобил и средната цена на вторичния пазар ще бъде по-малка от тази на автомобил, закупен в „стабилно“ време. По този начин, купуването на автомобили в навечерието на кризата е наистина изгодно.


 

Няколко „живи“ примера доказаха тази теория. За да направят това, авторите на изследването избраха седем популярни модела, които бяха продадени нови през 2014 и 2017 г. (Hyundai Solaris, Renault Duster, Renault Logan, Skoda Octavia, Toyota Camry, Lada Granta и Lada Largus) и сравниха колко загубиха в цената по-късно 3 години след покупката.

Оказа се, че цената на тези автомобили е спаднала само с 9%. /auto.blitz.bg

Новините от днес и със задна дата