събота, 25 април 2020 г.

Важна новина от Wizz Air за полетите София-Лондон

Нискотарифната авиокомпания Уиз еър (Wizz Air) обяви, че на 1 май ще възобнови някои полети от лондонското летище „Лутън“. WIzz Air е един от първите европейски превозвачи, които започват отново да предлагат услугите си, замразени заради пандемията от коронавирус.
В днешно изявление компанията информира, че летателният персонал ще носи маски и ръкавици по време на полетите и ще раздава почистващи кърпички на всеки пътник.
Самолетите ще бъдат дезинфекцирани през нощта. Ще бъдат пуснати полетите до няколко дестинации в Румъния, до Будапеща (Унгария), Лисабон (Португалия), Тенерифе (Испания) и други, посочва Wizz Air.
Междувременно в писмо до медиите от компанията обясниха, че ще спрат полетите София - Лондон между 25 и 27 април: "Wizz Air любезно информира своите клиенти, че се налага да отмени полетите си София-Лондон Лутън и Лондон Лутън-София между 25 и 27 април 2020 г. с много кратко предизвестие.

Анулирането на полетите е резултат от неуспешните преговори, които Wizz Air води с отговорните органи, за да може да получи разрешение да репатрира българи от Обединеното кралство, както и да осигури възможност на голям брой пътници, заявили желание да заминат за Лондон.
За разлика от други превозвачи, Wizz Air не получи разрешение за извършване на репатриращи полети, които щяха да помогнат за събирането на десетки български семейства.
Авиокомпанията ще продължи преговорите в тази насока по всички налични официални канали и се надява на позитивен изход, за да успее да помогне на много българи да се завърнат у дома.
Въпреки че решението за анулираните полети е извън контрола на авиокомпанията, Wizz Air искрено се извинява на пътниците за причиненото неудобство."

Новините от днес и със задна дата