петък, 3 април 2020 г.

Гръмна невиждан международен скандал заради COVID-19

Пламна голям скандал между Франция и Италия заради коронавируса. Освен това и в Испания са бесни на италианците. Френски лекари изразиха мнение, че още три мача от Шампионската лига са "се превърнали в развъдници" на опасната зараза, върлуваща в цял свят.
Първоначално се смяташе, че е имало взрив на епидемията в Северна Италия, а по-късно - и в Испания, след двубоя между Аталанта и Валенсия в Милано, на който имаше огромни струпвания на фенове от Италия и Испания.

Във Франция директно нападнаха ултрасите на Ювентус, че носят вина за многото заболели от коронавирус в страната, пише "Le Parisien". Лион беше домакин на двубоя между местния отбор и "бианконерите" в 1/8-финалите на Шампионската лига на 26 февруари.
На стадиона присъстваха много италиански привърженици, а две седмици по-късно се появи бум на заразени в района. Припомняме, че Лион победи Кристиано Роналдо и компания с 1:0 с гол на Лука Тусар.

В Испания също обвиняват италианците като причина за техните проблеми, тъй като Валенсия изигра два мача с Аталанта в навечерието на настъпването на пандемията с COVID-19.


Други специалисти във Франция критикуват провеждането на реванша между ПСЖ и Борусия (Дортмунд) на 11 март. Тогава по трибуните нямаше никой, но поне 5000 се бяха събрали пред стадион "Парк де Пренс", за да празнуват класирането напред в турнира.

В момента Париж е един от районите с най-висок процент заболели от коронавирус.

Новините от днес и със задна дата