петък, 24 април 2020 г.

Европа се обединява с иновативни идеи и решешения срещу Covid-19, кметът Николов ще бъде посланик на #EUvsVirusHackathon

Последни новини за Димитър Николов - Novini.bg
Иновативни идеи и решения за всички негативни ефекти от Covid-19  e фокусът на извънредното  издание на  паневропейския  Хакатон.
То ще се проведе на 24, 25 и 26 април. В него като посланик на платформата ще се включи кметът на Бургас Димитър Николов.
Инициативата е на Европейската комисия  и ще бъде насочена в различни области, засегнати от коронавируса, които  имат нужда от бързи решение  и подпомагане като здравеопазване, бизнес, дистанционни форми на работа и образование, дигитални финанси, социална и политическа кохезионна политика.
 Европейският комисар по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж  Мария Габриел заяви по повод инициативата: 
 "Този пан-европейски Хакатон е пример как Европа може да се обедини във времена на кризи. Вдъхновяващо е да сме  свидетели на това проявление на солидарност от нашата общност от иноватори. Нашите най-талантливи умове ще активират своя огромен потенциал, за да намерят най- ефективните решения срещу коронавируса и  за подпомагане на нашите граждани. Това е Европейската иновация в действие.
"Най-успешните решения ще бъдат поканени да се включат в  European Innovation Council Platform. Целта на тази платформа е да улесни връзките с крайните потребители (например болници) и да осигури достъп до инвеститори, фондации и други възможности за финансиране от цялата Европейска комисия.

Можете ли да хакнете  Covid-19 ? /  Let's hack for Europe!/

Регистрирайте сте сега на  EUvsVirus Hackathon website  за да бъдете част от решението! 

Линкове за повече информация:

EUvsVirus

EUvsVirus Hackathon website

Coronavirus Research and Innovation initiatives


Да хакнем кризата заедно!

Новините от днес и със задна дата