неделя, 12 април 2020 г.

Куриери на доброто ще зарадват възрастни бургазлии по време на празниците

Служители на Община Бургас ще изпълняват празнични доставки до домовете на възрастни и самотно живеещи хора в седмицата преди Великден. Ако искате да зарадвате  роднини и близки в пенсионна възраст без да ги излагате на опасност от заразяване, позвънете на горещите телефони на Община Бургас.
Те са обявени и на страницата на Община Бургас: 0885 985 693 , 0884 469 130, 0882 129 664Дежурни екипи  от доброволци през празничните дни ще станат куриери на доброто и ще доставят освен храна и лекарства , и великденски пратки. Идеята е вдъхновена от внучките на дядо Стоян, които го изненадаха с пролетни рисунки за 89-тия рожден ден.
Подаръкът отнесе лично обичаната от всички Тони Димитрова.Тя отново  ще бъде куриер на доброто и в седмицата преди Великден, но към нея ще се присъединят още популярни личности и обичани артисти: Драго Драганов, Тони Минасян, Стефка, Светльо, и Ясен от "Горещ пясък".Общината подготвя празнична изненада  и за заслужили наши съграждани, дойени на бургаския дух.
Те ще получат  лично послание от кмета Димитър Николов,  заедно  с детска рисунка. През последната седмица възпитаници на няколко бургаски школи създадоха вдъхновяващи творби, които ще стоплят десетки сърца.
"Ние не сме престанали да мислим за заслужилите бургазлии, творци, будители, хора на науката, които вече не са в активна възраст,  от първия ден на извънредното положение.  Много от тях ни потърсиха и на горещите телефони. В дните преди светлия християнски празник искаме с малък жест да им покажем, че ги ценим и обичаме.", заяви кметът Димитър Николов по повод инициативата, която стартира  преди светлите великденски празници.

Още снимки

   

Новините от днес и със задна дата