неделя, 12 април 2020 г.

Мъж уби съпругата и сина си и се самоуби


Трима души от едно семейства - мъж, съпругата му и синът им са открити мъртви днес сутринта в дома им във Велинград. Това се е случило след като техни близки от съседното жилище сигнализирали за сериозна свада и викове, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Става дума за 68-годишен мъж, 58-годишната му съпруга и 23-годишният им син. Извършен е оглед, а работата по изясняване на случилото се продължава. Вероятно става дума за двойно убийство и последвало самоубийство, се казва още в официалното съобщение.

Мъжът е известният във Велинград треньор по плуване Велчо Клешков, който е убил съпругата си Йорданка Пенина и сина им Владимир и се е самоубил, уточни за "24 часа" говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Сигнал за кървавата трагедия е подал около 10 часа братът на треньора, с който починалото семейство живее в една къща. Още при първоначалния оглед станало ясно, че бащата първо е убил с нож съпругата си, след това влязъл в съседна стая, където бил синът му и след като умъртвил и него, се  самоубил.

Все още не е ясно какво е довело до кървавата трагедия. По неофициална информация убитият младеже имал здравословни проблеми по рождение, но тепърва разследващите ще установяват това ли е отключило агресията на бащата.

Велчо Клешков и Йорданка Пенина са известни треньори по плуване от спортен клуб "Белмекен".

Преди почти три години Йорданка е дала последното си интервю за специализиран сайт

Новините от днес и със задна дата