вторник, 7 април 2020 г.

Кметът на Бургас за извънредното положение, пред протестиращи: Имаме шанс! Още малко!

Бургазлии излязоха на протест срещу мерките в борбата с коронавируса. Те се събраха пред Съдебната палата, откъдето тръгна мирно шествие. Протестиращите преминаха през улица "Александровска", като крайната точка бе площад "Атанас Сиреков" - пред сградата на Община Бургас, където се срещната с кмета Димитър Николов, уточнява Флагман.бг.
"Днес пред сградата на Общината ненадейно се събраха протестиращи против мерките на извънредното положение. Казаха, че са се организирали във фейсбук. Сигурно е така. Разбирам тревогата и изнервянето на всички. Напрежението идва в повече, знам. Нямам нищо против различното мнение и протестите. Но не бива сега и по този начин", категоричен е кметът.
Той е разговарял с протестиращите, изслушал е аргументите им. Община Бургас ще направи всичко възможно да подпомогне нуждаещите се и да облекчи хората в затруднено положение, но в момента е по-важно да удържим още малко.

"От няколко дни съм обнадежден, успяваме да ограничим масовата зараза, благодарение на всички вас. Но разберете, струпването на хора е риск, който обезсмисля всички лишения и действия по изолиране на всеки един от вас! Ако продължим да удържаме тези нива на заболеваемост в Бургас, имаме голям шанс да успеем по-рано да излезем от този обръч. Имаме шанс! Още малко!", апелира Димитър Николов.

Новините от днес и със задна дата