петък, 24 април 2020 г.

Мистерия в Бургас: Няма кой да прибере от моргата трупа на красива и богата мулатка

Вече пети ден в хладилника на бургаската морга стои тялото на екзотична красавица от ЮАР, майка на три прекрасни деца - на 3, 6 и 8 години. 32-годишната Давидс Анилине Мариел, известна в град Българово просто като Ани, се самоуби навръх Великден - по необясними до този момент причини - пред очите на съпруга си Димитър, 8-годишното им момче Димитър и свекървата. Сигурно на никого нямаше да направи впечатление поредното самоубийство в голям град, а и още в същия ден съседите на Ани в жилищната сграда в Бургас предположиха, че е възможно да е била в депресия заради извънредното положение, пише Флагман.бг.
Мистерията около чужденката обаче се засилва през последните два дни, след като в администрацията на УМБАЛ-Бургас, където се намират съдебната експертиза и смъртният акт, все още никой не е потърсил за погребение тялото. Още повече, че става въпрос за доста заможно семейство - достатъчно известно в близкия град Българово, както и на бизнес средите в Бургас. Екип на Флагман.бг се е опитал да стигне до причината, засега твърде необяснима, поради която Ани сложи така трагично край на живота си, след като всички, които са я познавали, твърдят, че е била щастлива, удовлетворена и лъчезарна жена.
Опитът да се свържат с наблюдаващия прокурор по този загадъчен случай - Ангел Ангелов от Окръжна прокуратура, вече трети ден удря на камък. Факт е, че след самоубийството в неделя следобед мъжът на Ани - Димитър И., е бил задържан за 24 часа в ареста, но на следващия ден е бил освободен. Оттогава никой от съседите му в Бургас, нито в Българово, знае къде се намира той в момента с трите си деца.
Кървавото петно пред жилищната кооперация все още не е заличено, въпреки че два пъти през седмицата валя дъжд. Около 15:50 часа в неделя на тел. 112 пристига съобщение, че от луксозната мансарда, чиито балкони всъщност представляват покрива на една от най-модерните и иновативен жилищни сгради в Бургас, до х-л "Мираж", е скочила млада жена. В самата кооперация са населени не повече от четири апартамента.
Свидетелите са твърде малко, но достатъчно, за да разпознаят новодомката, която се настанила със семейството си точно преди месец. Според данните в този фатален Великден в апартамента на седмия етаж са празнували сем. Илиеви с най-големия си син Митко и свекървата. Живущи в сградата хора обаче не посмяха да формулират ясно дали са виждали или чували нещо непривично за съседите си. Домоуправителят Иво Янакиев заяви, че познава Димитър И. дотолкова, че може да каже само хубави думи за новия съсед. Коректен с плащанията.

Той бил виждал красивата му жена, но не знаел как се казва. В списъка на собствениците на имоти в луксозната сграда бизнесменът Димитър И. фигурира с осем апартамента, част от които се водят ателиета. Според домоуправителя семейството с трите деца се нанесло на последния етаж преди около месец. "Пристигнаха от град Българово, предполагам, че сега са се завърнали там", каза Янакииев. Предположенията му обаче се оказа неверни. В малкото градче Българово, близо до Бургас, вестта за трагичната кончина на Ани бе достигнала още в същия ден. Следа от семейството й след трагедията тук обаче няма. Ани е скочила от балкона на седмия етаж - пред очите на Димитър, свекървата и голямото им момченце "Това беше прекрасно семейство. Бащата на Димитър преди много време изнесе семейството си в ЮАР.
Преди това имаше транспортна фирма и предполагам, че е доразвил този бизнес и в тази държава. Завърнаха се в Българово преди десетина години, синът Димитър доведе оттам булка, тук всички познавахме Ани, прекрасен човек, тя присъстваше и помагаше с готовност във всички обществени мероприятия на детската градина и училището. Научи български бързо и всички млади жени в градчето бяха нейни приятелки. До началото на извънредното положение те живееха в Българово, имат много хубава къща. Не знаехме, че са се преместили в Бургас. Иначе до деня на карантината виждах как тя води децата си до детската градина и училището", каза кметът на Българово Йордан Йорданов, който бе убеден, че Димитър И. и майка му не са се завръщали обратно в Българово с трите деца след неделя. Баща му на Димитър бил покойник.

Кметът твърди, че той бил приятен и сговорчив като човек, винаги поздравявал, уважавал съгражданите си. По неофициална информация Ани произхождала от богато семейство в ЮАР. Бизнесът на Димитър бил свързан с бизнеса на нейното семейство. Тя обаче нямала брак с българина и на практика всичко придобито като имоти у нас се води собственост на мъжа ѝ. В два различни документа се вижда, че тя фигурира ту като 42-годишна, ту като 32-годишна.

Новините от днес и със задна дата