неделя, 12 април 2020 г.

Борисов за богатите: В бедна България има 3 "Бугати"-та като на Роналдо, с какво съм ги обидил?

 Снимка: Булфото
Премиерът Бойко Борисов, който неотдавна призова богатите български бизнесмени да продадат част от скъпите си коли, за да могат да платят заплатите на своите работници по време на извънредното положение, обяви днес данни колко броя от най-скъпите автомобилни марки има у нас.

По време на поредна инспекция - този път на Южната дъга Околовръстното шосе, той поиска от шефа на СДВР старши комисар Георги Хаджиев писмена справка и я прочете пред камерата, която записваше видео, излъчвано на живо във Фейсбук страницата му. 

"Искам една справка да прочета, понеже доста пъти ме упрекнаха, че съм обидил някого. Аз не съм искал да ги обидя. Но само да кажа - към днешна дата в бедна България има 3 "Бугати"-та като на Роналдо, "Бенетли"-та - 241, "Ферари"-та - 123, "Майбах" - 54, "Макларън" - 22, "Ламборджини" - 87, "Мазерати" - 311, "Ролс-Ройс" - аз не знам, но сме със сигурност първи в Европа - 84 "Ролс-Ройс"-а, "Хамъри - 280, "Ягуар"-и - близо 4000, "Порше"-та близо 5000". Е, като казах, че в някой бизнес, за да запазят работниците, могат да намалят от 80 "Ролс Ройс"-а да станат 40 примерно. Затова исках да прочета справката, защото така говорят, все едно съм искал да ги обидя. А аз исках да защитя работниците само", каза министър-предстдателят.

Когато той даде тази идея, заяви, че е бил впечатлен от автопарка, с който работодателите са дошли на среща с институциите. Тогава той ги призова индиректно с думите:

"Продайте си по един автомобил от мерцедесите и майбасите и веднага ще платите за първия месец. Под 200 000 евро няма кола...". 

Днес пък той се впечатли, че шефът на СДВР сам кара служебен мотор.

"Всичко бях виждал, но генерал на мотор не съм виждал", заяви той.

Хаджиев се похвали че "вървят много" и подчерта, че са чисто нови. Борисов го попита колко са били купени и той отговори, че са 60.

"Ама трябва и внимателно да ги карате", каза премиерът и го предупреди да внимава да не падне като кара, че ще стане най-големият хит в социалните мрежи.

"Като спрем да снимаме на живо ще ми дадете и на мен да покарам мотора", пошегува се още Борисов.

Новините от днес и със задна дата