Проверки и разпити на полицията се провеждат заради куче, за което има съмнения, че е убито по особено жесток начин в Несебър. На мястото, на което е изхвърлено тялото му, са открити труповете и на други животни, съобщи bTV.

Случката се разиграва в общинския приют за животни. Сигнал за инцидента е подала Миглена Георгиева, която е служител в приюта. По нейните думи при рутинно обезпаразитяване на кучета едно от тях ухапало нейния колега Маргарит Киров.
Случката разгневява ветеринаря д-р Николай Терзиев, който се заканва да евтаназира кучето, защото било агресивно.
Когато Миглена и колегата ѝ се завръщат от лекарския кабинет, където му третират раната от ухапването, те намират въпросното животно в безпомощно състояние. Според Миглена то е пребито жестоко.
Междувременно д-р Терзиев тръгва да изпълнява заканата си да приспи завинаги кучето, но вместо евтаназин му инжектира амониева селитра, което е изключително болезнено и забранено от закона. Това предизвиква конфликт между него и Миглена, като се стига и до физически сблъсък.
Накрая животното е умъртвено и е хвърлено в трупна яма на територията на приюта, която не е обезопасена и откъдето могат да тръгнат зарази. Тази дупка се използва от общината, за да се хвърлят труповете на умрелите делфини от плажа, разкри д-р Терзиев, който каза, че е искал да се сключи договор с екарисаж за третиране на труповете на умрелите животни, но нямало пари за това в общинския бюджет.

„Бях афектиран“, заяви д-р Терзиев, който признава, че е нарушил закона и наистина е умъртвил кучето с амониева селитра.
„Най-вероятно ще ме уволнят“, заяви ветеринарят, който работи вече 6 години и половина в общинския приют.
Трупът на убитото куче е иззет за аутопсия и се очакват заключенията на компетентните органи дали е било пребито и евтаназирано по жесток начин.