събота, 21 март 2020 г.

55 досъдебни производства за нарушаване на карантината са образувани в страната


 Петдесет и пет досъдебни производства за нарушаване на карантината са образувани в страната, съобщи директорът на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) главен комисар Христо Терзийски. Образувани са и немалко производства по отношение на разпространение на невярна информация, свързана със здравето на гражданите.
"В момента колегите работят по над 70 преписки, възложени от прокуратурата срещу лица, нарушаващи предписанията за карантина", каза още Терзийски.


Главният комисар започна днес от Кюстендил инспекцията на работата на изградените контролно-пропускателни пунктове, за изпълнение на предписаните в заповедта на здравния министър мерки за ограничаване на безпричинните пътувания. Четири са КПП-тата в Кюстендил, на които се извършва контрол при движението на гражданите през населените места.
Той посочи, че продължава изграждането на КПП-тата. "В момента колегите действат превантивно, с цел информиране на хората, за това, че движението трябва да бъде само по неотложност. Това са пътувания, свързани със служебни дейности, решаването на здравословни проблеми и неотложни причини за това пътуване", посочи още Терзийски.

"Интересуват се и кога пътуването е разрешено. До този момент имаме пълно съдействие от гражданите", каза Христо Терзийски. Той уточни още, че всички областни градове са обезпечени с контролни пунктове.

Новините от днес и със задна дата