неделя, 1 март 2020 г.

33-годишният Камен Филипов е шофирал автобуса, предизвикал катастрофата с две жертви на пътя Бургас-Созопол

 Резултат с изображение за „катастрофа Бургас Созопол“
33-годишният Камен Филипов е шофирал автобуса, предизвикал касапницата на пътя Бургас-Созопол късно снощи, съобщава "Флагман", цитирайки свои източници. При зверския инцидент загинаха двама - кметският наместник на созополското село
Присад 46-годишната Ванча Байлова и 22-годишният Тодор Тодоров от село Росен. Междувременно Окръжната прокуратура в Бургас задържа за срок до 72 часа Камен Филипов. Той е обвинен, че е причинил смъртта на двамата по непредпазливост, нарушавайки правила за движение по пътищата.
"Те са починали в резултат на ПТП, допуснато от обвиняемия, който нарушил правилата за движение по пътищата. Управляваният от Камен Ф. автобус е блъснал пострадалите. Катастрофата е настъпила на 28.02.2020 г. на главен път I – 9 (след изхода от гр. Бургас в посока гр. Созопол)", казват от прокуратурата.
"Предстои (в следващите дни) Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия", добавят от Окръжна прокуратура – Бургас.
Деянието е квалифицирано по чл. 343, ал.3, б. „б“, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, вр. чл.20, ал.2 от Закона за движение по пътищата. Ако бъде признат за виновен, той може да получи ефективна присъда от 3 до 15 години.
Катастрофата е станала абсолютно нелепо. При първия инцидент два автомобила и микробус се удрят, щетите били само материални. Тримата водачи отбили вдясно от пътя, в банкета, за да не пречат на движението.

Докато оглеждали последствията за колите си, покрай тях преминал автобус с турска регистрация. Шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли, помел и двама от водачите- мъж и жена, които загинали на място.

Новините от днес и със задна дата