вторник, 10 март 2020 г.

2-3 дни топло време, после отново дъжд, сняг и по-ниски температури


От утре се затопля, но това ще продължи за кратко. В края на седмицата отново ни очаква застудяване, дъжд  и  сняг.
Днес ще остане дъждовно, а утре валежите постепенно спират навсякъде. Температурите ще се повишат, но само в четвъртък и петък ще има хубаво време, още в събота започва нов процес на застудяване.

Днес с прекъсвания ще превалява все още на много места, но интензитетът на валежите ще намалява, а след обяд от северозапад те ще започнат да спират. Вятърът ще бъде от северозапад, в Дунавската равнина  - до умерен.
Максималните температури днес ще са от 3-4 градуса по високите полета на запад до 13-15 в източните райони.
През нощта ще остане предимно облачно. Слаб дъжд все още ще превалява над южните и източни райони, но валежите няма да бъдат значителни. Ще духа слаб вятър от запад.
Температурите утре сутрин ще бъдат от около нула градуса в Софийско до 5-8 градуса в низините.
През деня облачността ще бъде променлива, с по-значителни намаления над южните райони. Температурите ще започнат да се повишават и ще са от 10 до 15, на места в низините - до около 16, 17 градуса.

Западният вятър ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде до умерен.
В четвъртък и петък ще бъде топло, с променлива, предимно средна и висока облачност. Минималните температури ще са от 4 до 9 градуса, а дневните ще бъдат от 16 до 21 градуса, в петък на места и малко по-високи. През първия ден ще духа слаб западен вятър, а през втория ще бъде почти тихо.
Още в събота сутрин от североизток ще започне да нахлува по-студен континентален въздух. Ще се появи и усили североизточен вятър и ще започне понижение на температурите. Облачността ще се увеличи и ще започнат превалявания от дъжд.
В неделя температурите ще бъдат от 4-5 до десетина градуса - около и под обичайните за втората половина на месеца. Облачността ще бъде значителна, на места ще превалява дъжд, в планините - сняг. 

Новините от днес и със задна дата