вторник, 4 февруари 2020 г.

BULPROS отвори нов офис край морето и увеличи бургаския си екип


Иновативната компания BULPROS отвори нов офис в пристанището, с директна гледка към морето, и увеличи бургаския си екип. Сред гостите на откриването, поканени от изпълнителния директор Ивайло Славов, бяха кметът Димитър Николов и заместниците му Весна Балтина и Красимир Стойчев.

BULPROS е една от най-бързо развиващите се технoлогични компании в Централна Европа и оперира на глобалните пазари с над 1500 служители.
По време на откриването на новия офис кметът Николов и Ивайло Славов си спомниха как преди няколко години ИТ и Аутсорсинг бизнесите проходиха в Бургас със стотина служители. Днес те са близо десет пъти повече. Изпълнителният директор на BULPROS изрази мнение, че вече може да се гледа към бройката 2000 души като цел през следващите няколко години.
Димитър Николов поздрави Ивайло Славов, който е бургазлия, за винаги доброто отношение към родния град, и отправи пожелание още много млади бургазлии да останат тук, реализирайки се в ИТ сектора.

Кметът отново изброи няколко важни причини хората от бранша да продължат да избират Бургас: градът е компактен, перспективен, има море, летище, плаж, слънчево време през цялата година, развита система от велоалеи, богата културна програма, хубави паркове, достатъчно на брой места в детски градини и училища, много възможности за спорт и приятно прекарване на свободното време.
Ивайло Славов се ангажира да продължи да наема възможно най-много бургазлии в BULPROS и да работи за просперитета на родния град. Той е член на настоятелството в отворената по инициатива на кмета Николов компютърна гимназия за обучение на програмисти, както и финансов благодетел на баскетболния "Черноморец".
 

Новините от днес и със задна дата