събота, 1 февруари 2020 г.

Организацията на Перата се замеси в скандал


Бесен скандал тресе сдружението "Родители, обединени за децата". То се разцепи, а представители на двата лагера се обвиняват едни други, че са крали от общата сметка. Официално целта на сдружението е да се предпазят децата от "норвежците" и всъщност пропагандира опасността българчета да бъдат изземвани от семействата си.

Сред активните лица в това сдружение доскоро са били небезизвестния Петър Низамов - Перата и адвокат Петър Николов. Те, обаче, успели да закрият сметката с даренията и прехвърлят парите на друг акаунт, до който останалите нямат достъп. Според представители на сдружението става въпрос за около 15 хиляди.
"Преди броени дни, от специалната банкова сметка на РОД, г-жа Илиана Мавродиева и г-н Петър Николов са изтеглили спестяванията на сдружението в размер над 15 000 лв., закрили са сметката и превели средствата в друга банкова сметка.

За да извършат необходимите правни и фактически действия са използвали с ясно съзнание и измамно качеството си на съ-председатели на УС/РОД, в нарушение на Устава на РОД и Закона", се казва в разпространеното по този повод съобщение.
Самият адвокат отрича да е крал парите и твърди: "Всички приказки, че сме напуснали са лъжа на група хора, които се опитаха да превземат сдружението и да ни отстранят, така както направиха с много други активисти преди нас. Когато разбрахме, че в РОД има лица, които искат да унищожат движението, плод на нашата работа ние твърдо се изправихме срещу тях и предприехме редица мерки, включително да закрием сметка, с която зарибяваха хора."/ Източник:БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата