сряда, 12 февруари 2020 г.

С кино на открито ще отбележат деня на любовта в мрежата на сетивата БулевАрт


В мрежата на сетивата БулевАрт предстои седмица, посветена на любовта към приятелите, виното, музиката и храната. Във фокуса на събитията ще бъде киноизкуството.
На 14 февруари бургазлии са поканени на филмови прожекции на открито. Екранът ще бъде разположен до Регионалната библиотека "Пейо Яворов" на ул. "Алеко Богориди" 21. Прожекциите ще са в часовия диапазон от 17:30 до 20.30. Очакват ви незабравими мигове с:
* Burgas Film Lab ще представи късометражния филм "Преливане" - реж. Деница Ганева и Виктория Желязкова, част от културната програма на ROTONDA café-bistro.
* Заедно с чернобелия филм "Светлините на града" (City Lights) с Чарли Чаплин ще имате възможността да опитате невероятните сладкиши на TheMaze (Лабиринт) и прекрасното вино от Енотека wine&friends.

Програма на прожекциите:

От 17:30 ч. до 19:00 ч. - филм с Чарли Чаплин  -  "Светлините на града" (City Lights)
От 19:00 ч. до 19:20 ч. - film-making от работата по филма "Преливане"
От 19:20 ч. до 19:30 ч. - самият филм "Преливане" - реж. Деница Ганева и Виктория Желязкова
От 19:30 ч. до 19:50 ч.- Прожекция на снимки от Тодор Тодоров - "Любов в Града"
От 20:00 ч. - "Преливане " - реж. Деница Ганева и Виктория Желязкова

За да е шарено и да има настроение, прожекциите ще се случват близо до нова арт инсталация, която ще сътвори екипът на БулевАрт.

Проектът БулевАрт (https://www.boulevart.bg/) е инициатива на Община Бургас, която показва как с малко въображение и желание, бизнес и изкуство могат да се обединят в интересна колаборация, а улицата да стане нещо повече от място, през което минаваш от точка А до точка Б.

Новините от днес и със задна дата