вторник, 4 февруари 2020 г.

Задържаха мъжете, залели с киселина млада жена

Снимка: Bulphoto/Facebook
Столични криминалисти установиха и задържаха двама мъже, залели с киселина млада жена в София в края на март 2018 година, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Бруталната атака стана на 26 март преди две години на бул. "Александър Стамболийски". 36-годишната тогава Ажда Ибрахимова, собственик на сладкарски цех, бе нападната близо до дома си. Неизвестен мъж плисна в лицето ѝ киселина. Жената бе настанена в Клиниката по изгаряния в "Пирогов" с 24% изгаряния в областта на главата, шията и ръцете.

Състоянието ѝ бе критично и лекарите дълго се бориха за живота ѝ. След 9-месечно лечение специалистите успяха да спасят и очите на младата жена, а година по-късно Ажда успя да се възстанови и да се върне на работа.
В резултат на предприетото разследване и упорита професионална работа на криминалистите са установени и задържани извършителите на деянието - двама криминално проявени мъже на 20 и 35 години.
След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми. Наложена им e мярка „задържане под стража“.

Новините от днес и със задна дата