понеделник, 27 януари 2020 г.

Въпреки развода, Анджелина и Брад с ново бизнес начинание


Митичната бивша холивудска двойка Анджелина Джоли и Брад Пит през 2008 година  купи имението Миравал с площ 500 хектара, от които 50 хектара лозя, в южния френски департамент Вар за 40 милиона евро. Сега, след провансалското розе, двамата се впускат в производство на шампанско розе, информира Франс прес.

Лозарското имение, притежавано от Анджелина Джоли и Брад Пит заедно с местната винаро-лозарска фамилия Перен, влиза в съдружие с производителя на шампанско Пиер Петерс в Менил-сюр-Оже в североизточния департамент Марна, за да основат марка за производство на розе.
"Това е единствената фирма в областта Шампан, където се произвежда единствено розе", обясни Родолф Петерс, ръководител на имението.
"В началото ще бъдат произведени само 10 000 бутилки, а след време няма да бъдат произвеждани повече от 25 000 бутилки. Целта е да се разработи шамапанско розе с референтна стойност", допълни Пиер Петерс.
По думите му въпросът е да се постигне възможно най-високо качество благодарение на опита на фамилията Перен и имението Миравал при производството на розе, в съчетание с опита на Пиер Петерс при обработката на високите класи бяло шампанско и на розе, добито от смес от бяло и червено грозде.

Това е фамилен проект между Анджелина Джоли, Брад Пит и техните деца, заедно с познаващите се отдавна лозаро-винарски фамилии Перен и Петерс, посочи говорителка на имението Миравал, предаде БТА. Тя уточни, че по проекта се работи от 3-4 години, но засега не се знае кога ще бъде пуснато новото вино.

Новините от днес и със задна дата