четвъртък, 16 януари 2020 г.

Кметът Николов поздравява новия ректор на НХА проф. Георги Янков


"Уважаеми проф. Янков,
Искрено Ви поздравявам за високата чест и логичния избор именно Вие да сте новият ректор на Националната художествена академия. Убеден съм, че ще работите с ум и сърце за нейното развитие, за добрата подготовка и реализация на българските творци.

Благодаря за съвместните усилия и прекрасните емоции при откриването на филиала на НХА в Бургас. Като негов директор в първите две години от съществуването му Вие оставихте своята следа в бургаската култура, в нашето образование и изкуство.
Желая Ви здраве и енергия, за да довеждате до успешен край всяко ново начинание. Не забравяйте Бургас, както няма да Ви забравим и ние!"
С тези думи кметът Димитър Николов поздрави досегашния директор на филиала на НХА в Бургас, който от днес вече е ректор на голямата Академия в София. Той бе избран да заеме новия висок пост вчера с 63 гласа ЗА, изпреварвайки доц. д-р Бойка Доневска и проф. Божидар Бончев, получили съответно 26 и 2 гласа в своя подкрепа.
Георги Янков е роден през 1964 в гр. София. Завършва средното си образование в Средно художествено училище по приложни изкуства - София. През 1990 г. се дипломира в Националната художествена академия, специалност "Плакат".
От 1995 г. е преподавател в НХА - катедра "Плакат", по дисциплините "плакат" и "екранна графика". През 2018 г. оглави филиала на висшето учебно заведение в Бургас, единствен в страната, като беше и един от радетелите за неговото разкриване. 

Новините от днес и със задна дата