четвъртък, 16 януари 2020 г.

Рационализация: Борят се с джигитите на пътя с катаджия-плашило


Монтанско село реши само да се бори с безразсъдните шофьори и си направи полицай и патрулка с подръчни средства. Ефектът е голям, хората се плашат, намаляват скоростта, а главен инспектор Джоко е на пост денонощно. Имал и колега, но го откраднали, съобщи Нова телевизия.

Джоко не е като другите полицай, но пък върши същата работа. С изработката му се заел Атанас от монтанското село Липен, който е бивш служител на МВР.
"Сложих от юрган плънката, овързах ги. Шапка ми даде една жена, защото моите шапки ги подарих и му сложих очилата, за да има по-голяма представителност", разказва Атанас Павлов.
За лице използвал чорапогащника на съпругата си, за панталон взел един от неговите, обул му и маратонки. Направил му и патрулка.
"Идеята ми беше да направя по-голям автомобил, но подръчните ми материали бяха ограничени. При слагането на гумите излезе доста високо и аз написах 4х4. Полицаят може да ходи из гората", разкрива Павлов.
Постът на Джоко в монтанското село Липен е на републиканския път за Плевен и на опасен, почти 90 градусов завой, където често стават инциденти.
" Често се случват катастрофи. Както виждате започнаха да рушат моста вече. Аз чувам и спирачки. Може би оказа своето въздействие, но това вече ни е втори полицай. Първият успя да просъществува само две седмици и го откраднаха", заяви кметът на село Липен Венчо Латинов.
Полицаят макар и изкуствен се оказва много ефективен за шофьорите.
"Винаги се стряскам, абсолютно винаги, препоръчвам във всяко едно село да се направи това и не мога да свикна, че това е фалшив полицай и винаги намалям", обясни Светлин Христов.
Главен инспектор Джоко стои на поста денонощно от 20 декември без нито един почивен ден.
Атанас планира да изработи и мобилна камера, която да помага на главен инспектор Джоко в борбата с безразсъдните шофьори.

Новините от днес и със задна дата