понеделник, 27 януари 2020 г.

Търси се учител, който да преподава „корабен английски“ в Морското училище


* Безплатно пътуване с градския транспорт ще е един от бонусите на преподавателя
Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" в Бургас има амбицията да предложи една солидна подготовка по английски език на учениците си.
Така със завършването си те ще придобият ценен сертификат и ще имат възможност да работят на чужди кораби. Новината съобщи директорката на гимназията Христина Жабова.
За целта се търси много добър и всеотдаен учител по английски. Предизвикателството към педагога се състои в това, че той трябва да преподава "корабен английски". От него не се изисква да знае специфичните термини в морското дело, а само желанието да ги научи.
Преподавателят по "морски английски" ще ползва много бонуси.
На одобрения кандидат ще бъде осигурено безплатно обучение за специфичната корабна терминология във ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" - Варна.
За придобитата квалификация той ще получава допълнително възнаграждение. Ще има безплатна карта за пътуване с градския транспорт, както и възможност да участва в плавателните практики на своите ученици с корабите.
Община Бургас вече предприема конкретни стъпки не само да върне старата слава на Морското училище, а и да го направи водещо в морския бизнес.

Това стана възможно, след като по искане на кмета Димитър Николов и със заповед на министъра на образованието от 1 септември миналата година Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" - Бургас стана общинско училище и вече се финансира от бюджета на Общината.
Прехвърлянето на собствеността дава зелена светлина за завръщането на Бургас на световната морска карта.

Новините от днес и със задна дата