сряда, 22 януари 2020 г.

Децата от бургаските детски градини ще се запознаят с най–ефективните методи за пестене на енергия


Учители от няколко бургаски детски градини ще преминат специално обучение по въпросите, свързани с климатичните промени и енергийната ефективност.

Семинарът ще се проведе в София и се осъществява с подкрепата на Федералното министерство на околната среда на Република Германия в рамките на Европейската инициатива за климата (EUKI) на темата "Климат и пестене на енергия".
Във всички тези детски заведения - ДГ "Славейче" ДГ "Звънче", ДГ "Здравец", ДГ "Пролетна дъга", ДГ "Райна Княгиня" - Бургас, ДГ "Морска звезда", ДГ "Пинокио", ДГ "Вълшебство", ДГ "Ханс Кр. Андерсен", ДГ "Радост" с филиал в кв. "Крайморие", ДГ "Брезичка", ДГ ,,Теменуга'' - с. Равнец и ДГ "Изгрев", ще се проведат специални занимания.
В тях децата, под ръководството на своите учители, ще се грижат за пестенето на електрическата и топлинната енергия и ще споделят знания със своите родители.
Организатори на обучението са Община Бургас, ЦПЛР - Бургас, Националният доверителен екофонд и Националният център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти към МОН.
Преподаватели в обучението са лектори от Независимия институт по околна среда в Берлин и от Софийския университет.

Новините от днес и със задна дата