петък, 24 януари 2020 г.

30-годишен мъж, а не момче, е загиналият при верижния трамваен сблъсък


Установена е самоличността на загиналия при тежкия верижен сблъсък на трамваи в столичния жк "Дружба". Това е 30-годишен мъж от квартала, който е пресичал релсите и е бил премазан между две мотриси, съобщи bTV.
Разпознаването му бе затруднено, тъй като загиналият не е имал лични документи в себе си. Първоначално бе съобщено, че жертвата е момче.
Очевидци на трагедията разказаха, че мъжът е гледал в мобилния си телефон, когато е пресичал трамвайната линия зад спрялата мотриса. В този момент идва третият трамвай, чийто ватман не е успял да спре. Така пешеходецът попада между двете мотриси и е премазан. Издъхнал е на място.
Общо 9 души са пострадали при инцидента, който стана около 11.40 часа между две трамвайни спирки на бул. "Искърско шосе". Информациите за броя на ранените варираше между 6 и 10, тъй като част от пострадалите са отишли в болница с частен транспорт.
Шестима бяха транспортирани в ИСУЛ и УМБАЛ "Света Анна" от екипи на Спешна помощ, като след прегледи за наблюдение в Клиниката по неврология на бившата Окръжна болница остава само 48-годишната ватманка на едната мотриса. Тя е с рана на главата и мозъчно сътресение, но опасност за живота ѝ няма.

"Ударът беше жесток. Ситуацията беше много тежка. Така, че не искам да коментирам в момента. Много ме боли гръдният кош", каза пред БНТ една от пострадалите жени.
На мястото на инцидента край трамвайната линия има телена ограда, но от години в нея са направени дупки, през които ежедневно преминават пешеходци. 

Новините от днес и със задна дата