събота, 7 декември 2019 г.

Повишение на температурите от днес, променливо, но меко до средата на месеца

 Резултат с изображение за „затопля се“"
Днес ще бъде облачно. В Дунавската равнина ще се появи слаб западен вятър и мъглите там ще се разсеят. През деня слаб дъжд ще превали в районите около Стара планина и Югозападна България. Максималните температури ще се повишат малко и ще бъдат от 5 до 9 градуса.

В неделя облачността ще бъде променлива, след обяд в Северна България намаляваща до незначителна, почти без валежи. Дневните температури ще се повишат още малко и ще бъдат от 6 до 11, 12 градуса. Ще продължи да духа слаб западен вятър.
В неделя мъглите и в Тракия ще се разсеят и в цялата страна температурите сутрин ще са от 0 дп 4, а след обяд от 8 до 12, 13 градуса. Вятърът ще отслабне. Облачността ще бъде променлива, само на изолирани места е възможно да превали слаб дъжд. Топло за сезона, с променлива облачност и минимални температури от 1 до 6 градуса, ще остане в понеделник. Дневните температури ще се повишат още малко и ще са от 8, 9 градуса по високите западни полета до 13, 14 в Дунавската равнина.
Вечерта срещу вторник и във вторник над страната ще премине поредно атмосферно смущение. По него слаб дъжд ще превали на отделни места, но според сегашните сценарии, валежите няма да бъдат съществени. Ще се усили северозападният вятър, във вторник в Дунавската равнина - временно силен, а не са изключени и бурни пориви. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са от 2 до 7 градуса, а дневните ще се понижат, на повечето места - в интервала от 5 до около 10 градуса.
В сряда вятърът значително ще отслабне и ще се ориентира от юг. Минималните температури ще бъдат около и малко  над нулата, а дневните слабо ще се повишат, но вече ще бъдат с различно разпределение: ще са от 6-8 градуса в западната част на Дунавската равнина до 12-14 на места северно от планините и в източните райони, чувствителни на южен вятър. Все пак, очаквайте уточнения за времето през следващата седмица след вторник, що се касае за конкретните параметри по места, в следващите дни.
Като цяло, обаче, времето ще бъде по-топло от обичайното с между 5-6 до десетина градуса по места в отделни дни и ще се трупа значителна положителна аномалия за първия зимен месец, който започна с 2-3 дни донякъде зимно време с обичайни температури, но по всичко личи, че ще влезе в предварителните месечни прогнози за по-топъл от обичайното месец.
Очаквайте в следващите дни и първите прогнози за времето по Коледа.

Новините от днес и със задна дата