сряда, 4 декември 2019 г.

Запечатаха склад и база на фирма за млечни храни след мащабна акция в 10 области

 
Склад и производствена база на фирма за млечни продукти в област Силистра, занимавала се с внос и износ за Европейския съюз и за трети страни, бяха запечатани при мащабна акция на служители на МВР, НАП, МОСВ и Агенцията по храните, съобщиха от вътрешното ведомство.
В различни обекти на фирмата в страната са установени хранителни продукти и суровини без документи за произход.


Действията са осъществени на 3 декември при съвместна операция на служители от Икономическа полиция, ГДНП, СДВР и областните дирекции на МВР във Варна, Пазарджик, Стара Загора, Силистра, Велико Търново, Бургас, Шумен, Хасково и Разград, НАП, БАБХ и съответните РИОСВ в 10-те области.

В хода на операцията са проверени складове на големи дистрибутори на стоката на фирмата в градовете София, Варна, Пазарджик, Русе, В. Търново, Стара Загора, Бургас, Хасково, Пловдив, Шумен, Разград и Силистра, както и производствената ѝ база на територията на област Силистра.

Именно в базата е установен и запечатан нерегламентиран склад, в който е открита стока без документи, удостоверяващи произхода ѝ. Липсвали са и счетоводни документи. На територията на Бургаска област също е установен и запечатан склад за съхранение на продукти без документи, удостоверяващи произхода им. Подобни пропуски са констатирани и в други обекти на територията на останалите области.

При инспекцията е засечена практика за разплащане на стока в пари в брой, а не по установения законов ред – по банков път.
Работата по изясняване на случая продължава. Иззети са проби от предлаганата продукция и от производствената база.

Новините от днес и със задна дата