петък, 29 ноември 2019 г.

Психиатърката, точила здравната каса, се прави на ударена в съда

 
Психиатърката от Пловдив д-р Инна Бончева, която е обвинена в източването на над половин милион лева от здравната каса, отрича всички обвинения. Днес пред районния съд тя каза: 

„Моля за по-лека мярка за неотклонение, не разбирам и дори не мога да квалифицирам обвиненията”. Държавното обвинение поиска д-р Бончева да бъде оставена за постоянно в ареста, защото е извършила тежки престъпления.

В психиатърката е намерен фалшив силиконов печат на РЗОК, с който е подпечатвала неистински документи, въвеждала е в заблуждение служителите на здравната каса, изписвала е рецепти на скъпи лекарства, едната ампула от които струвала между 70 и 90 лв. на месец на пациенти, повечето от които изобщо не са имали психични отклонения.

Някои от тях живеят в чужбина и дори не знаят, че на тяхно име са издавани подобни рецепти за параноидна шизофрения и нямат подобни заболявания. Други път са с много по-леки от рода на депресии и не са приемали подобни лекарства.

На тяхно име обаче са били издавани рецепти, а мулета срещу 30 лв., давани им от психиатърката, са взимали от аптеката скъпите медикаменти. Защитата на д-р Бончева – адвокат Кутрянски, категорично отрече клиентката му да има вина и поиска по-лека мярка. Тя ще бъде обявена от съда в 16 часа. Лекарката се яви в съда маскирана и с качулка./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата