вторник, 19 ноември 2019 г.

Огромна мистерия около простреляния в сърцето мъж, открит край езерото Вая

Резултат с изображение за полицияНай-добрите специалисти от Института по психология към МВР събеседват с двамата свидетели, за които се установява вероятност за съпричастност към бруталното убийство на млад мъж. От събраните дотук данни става ясно със сигурност следното: Около 18 часа във Второ РУ-Бургас се явяват мъж и жена съпрузи, които по адресна регистрация би трябвало да живеят в жк. „Лазур”. Те разказали на дежурния полицай, че в неделя около 11:30 часа се натъкнали на труп на мъж в местността „Герен Бунар” край бургаския кв. "Долно Езерово", пише "Флагман". 

Съпрузите били силно уплашени от находката и повече от денонощие умували дали да съобщят в МВР за това, което са видели в канавката между СОМАТ и ТЕЦ-а. Те завели още същата вечер разследващите на мястото – канавка, на около 200 м. от жп линията край бреговете на езерото Вая.

В хода на разпитите до този момент се установява единствено, че съпругът – свидетел е ловджия. По принцип край езерото „Вая” в събота и неделя излизат няколко ловни дружинки, за да гърмят по пернати. Възможно е свидетелят да се е уплашил от мисълта, че може да бъде обвинен той или някой от колегите му в дружинката за убийството. Жертвата е 33-годишен мъж от кв. "Черно море", криминално проявен.

Той е лежал в канавката по лице. Входът на огнестрелната рана е откъм гърба, поразен е точно в сърцето. След аутопсията са назначени няколко балистични експертизи. Със сигурност тялото е престояло в тресавището около 48 часа, преди свидетелите на посочат местонахождението му. Към този момент тече претърсване в дома на семейството, подало информацията за мъртвия човек. Фамилията им е Кралеви и живеят на ул. „Патриарх Евтимий” – в самия център на Бургас.

Те разказали на полицаите, че били в района на кв. "Долно Езерово", за да разхождат кучето си. След това е установено, че той е ловец. Те не са задържани, категорични са от ОДМВР. Продължава издирване на други ловци от района, за да се установи с какво оръжие е стреляно. Криминално проявеният от кв. "Черно море" със сигурност не е ловец. Има вероятност трупът да е докаран с автомобил и изхвърлен в канавката.

Новините от днес и със задна дата