събота, 16 ноември 2019 г.

Вегани оставиха детето си да гладува до смърт

Съдът в американския щат Флорида разглежда отвратителен случай. Родители - вегани оставиха 18-месечното си бебе да гладува до смърт. На годинка и половина момченцето тежало едва седем килограма, бил дехидратиран и имал увредени бъбреци. Когато спрял да диша, 35-годишната Шийла и 30-годишният Раян извикали линейка, но вече било късно. Лекарите не могли нищо друго да направят, освен да констатират смъртта. Шийла и Раян имали четири деца, най-голямото от които било на 11 години, а най-малкото - на 18 месеца. И двамата родители били крайни вегани и хранели и децата си предимно със сурови зеленчуци и плодове.
Заради недостатъка от хранителни вещества децата били слаби, бледи и имали жълтеникава кожа. Според Daily Mail едното от тях дори било с почернели зъби.

Обикновено се хранели с манго, банани и авокадо. Съседи разкиват, че виждали много рядко децата, през по-голямата част от времето не излизали от къщата си. Не ходели на училища, били обучавани от майката вкъщи. Властите се намесили едва, след като се стигнало до трагедия. В края на септември в дома на Шийла дошла линейка, след като тя съобщила, че синът ѝ е спрял да диша, когато го накърмила.

Лекарите не могли да повярват на очите си. Детенцето било кожа и кости, на годинка и половина изглеждало като 7-месечно. По-късно аутопсията установила, че било дехидратирано, а бъбреците му въобще не функционирали. Преди седмица родителите - вегани са арестували. Шийла разказала по време на разпитите, че седмица преди да умре, момченцето приемало като храна единствено майчино мляко. Мислела си, че не е гладно, защото му растели зъби. Останалите деца са отнети от родителите и са оставени в дом.

Новините от днес и със задна дата