сряда, 20 ноември 2019 г.

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” предизвиква децата с два интересни коледни конкурса


И тази година читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" предизвиква малки и големи, момичета и момчета, да развихрят въображението си в рисуването на комикс и изработването на кукла.

Идеята на конкурса за комикси "Коледно мечтание" е да съживим интереса към това изкуство, а децата да създадат история, свързана с наближаващите празници.

Светът около нас е пълен с идеи за комикс герои, казват организаторите. Участие могат да вземат ученици от 3 до 8 клас, в срок до 11.12.2019 г.

Откриването на изложбата с комикси и награждаването на отличените ще бъде на 13 декември в залата на читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", к-с "Меден рудник", бл. 25, партер.
Вторият конкурс "В очакване на Коледа" е за изработване на кукла.

Темата му е "С кукла Ная - пея, уча и мечтая". Конкурсът се организира за шеста поредна година от сдружение "Усмивка" и читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985", под патронажа на проф. Севдалина Турманова, с подкрепата на Община Бургас.

В него могат да участват деца от 6 до 14 години.
В изработването на кукла Ная могат да бъдат използвани всякакви техники и материали.

Изпращайте куклите до 10.12.2019 г. на адрес: к-с "Меден рудник", бл. 25, партер. Тържественото награждаване на отличените участници в конкурса ще бъде на 17 декември в залата на Областна управа.

Новините от днес и със задна дата