сряда, 13 ноември 2019 г.

19-годишна се заби в камион при изпреварване, 5 жени са в болница

Пет жени са в болница след катастрофа на лек автомобил и товарен камион до разклона за Хитрино на пътя Шумен-Силистра, съобщиха от ОД на МВР- Шумен. Пострадалите са пътували в лекия автомобил. Инцидентът е станал при изпреварване на  тежкотоворния автомобил.

Сигналът за катастрофата е подаден в 15,02 ч. Съобщено е, че са се ударили лек автомобил БМВ, със силистренска регистрация и тежкотоварен автомобил Скания. Към мястото на инцидента веднага са насочено екипи на полиция и Спешна помощ.

Униформените са установили, че в леката кола са пътували 19-годишна жена, която е шофирала, още две 19-годишни момичета, друга жена на 21-години и още една на 41-години. Състоянието на 21-годишната е най-тежко. Настанена е в МБАЛ-Шумен с черепно-мозъчна травма. Състоянието на останалите се изяснява.


Водачът на камиона е 60-годишен от Варна, правоспособен, пробата за алкохол е отрицателна. По думите му жената зад волана на лекия автомобил е предприела изпреварване на четири тежкотоворани автомобила, които са подали мигач за завой на ляво в посока Хитрино. Изпреварването е станало и на забранен за това участък от пътя. При маневрата шофьорката ударила лекия автомобил в задната част на Сканията.

Водачите на тежкотоварните автомобили са спрели веднага и оказали съдействие за изваждане на пострадалите от автомобила. Една от ранените не е била в съзнание, оказана и е първа помощ дишане "уста в уста" и е реанимирана.
19-годишната водачка е правоспособна, с шофьорска книжка от януари тази година, като до момента няма нарушения.
От полицията призовават водачите да се движат с повишено внимание в участъка на инцидента.Новините от днес и със задна дата