петък, 1 ноември 2019 г.

14 куршума покосили българина, чието тяло бе открито край Марбея

43-годишен е българинът, който бе открит убит в канавка край път A-7176 край испанския курортен град Марбея, съобщиха испанските медии, като се позовават на Националната полиция.
Сигналът за намереното тяло е подаден в неделя - 27 октомври около 9.45 часа местно време. Предната вечер българинът е бил обявен за издирване, след като съпругата му сигнализирала в полицията, че е излязъл в петък вечерта от дома им и не се е прибрал. Семейството живеело в Испания от 3 години, а преди това е било в Южна Африка.


При аутопсията, извършена в Института по съдебна медицина в Малага, патоанатомите са извадили 14 куршума от тялото на 43-годишния мъж. Процедурата е продължила два дни, тъй като се е наложило употребата на рентген, за да бъдат открити всички куршуми. Според експертите, убийството е извършено няколко часа преди тялото да бъде намерено.

Междувременно от Министерството на външните работи официално потвърдиха, че убитият е български гражданин. Посолството на България в Испания към момента няма официални данни за причините и мотивите за престъплението. Посолството ни е в контакт с испанските власти и проверява случая, който се разследва от испанската полиция.

По неофициална информация първите версии на разследващите са свързани с разчистване на сметки, по начина, по който е престъплението е извършено. Криминалистите работят по различни версии, за да открият предполагаеми врагове на жертвата.

Новините от днес и със задна дата