вторник, 29 октомври 2019 г.

След смъртта на третокласника, две от сестрите му се борят за живота си

Още едно дете от многодетното семейство от генералтошевското село Кардам е прието в болница в тежко състояние, след като в неделя 9-годишното му братче почина, а 11-годишната им сестра бе в настанена в реанимацията на МБАЛ-Добрич, съобщи местният сайт Про Нюз Добрич.
Лекари предполагат, че става дума за токсикация, най-вероятно с храна. Трагедията се разиграла в неделя, когато след като семейството яло наденица, купена от търговската мрежа, децата се почувствали зле и бил повикан общопрактикуващият лекар.
Той им изписал медикаменти, но малко по-късно третокласникът издъхнал, а 11-годишното момиче било транспортирано в многопрофилната болница в Добрич.
След консултация с националния консултант за Североизточна България по детска кардиология доц. Шивачев, момиченцето е прехвърлено в "Света Анна" във Варна, тъй като е получило увреждане на сърцето.

Снощи около 21 часа в Спешно отделение в болницата в Добрич с оплаквания е постъпило трето дете от семейството - 7-годишно момиченце. То също е пренасочено за лечение във Варна.
Все още не са ясни причините за смъртта на момченцето и тежкото състояние на двете момиченца. Аутопсията на починалото дете е приключила, но при нея не е установено нещо, което да показва причината за смъртта. Затова трябва да бъдат изчакани резултатите от допълнителните микробиологични, токсикологични и хистологични изследвания.

Трагедията в семейството, в което се отглеждали общо 6 деца, на възраст от 4 до 13 години, започнала още в събота, 26 октомври, вечерта. Всички твърдят, че са вечеряли едно и също нещо – пържена варена наденица, млечна салата, туршия, шунков салам, пили са ябълкова газирана напитка. Продуктите са закупени от кварталния магазин в селото, откъдето всички в Кардам пазаруват и където по принцип стоките не залежават. От семейството твърдят, че момчето е започнало да повръща още в събота през нощта.
* Третокласник почина, сестричката му се бори за живот 

Новините от днес и със задна дата