понеделник, 22 януари 2024 г.

Тъщата, удушила зет си в София, е дипломат с над 30 години стаж и бивш консул в Тайланд

  

                         Снимка: Скрийншот/БНТ

54-годишната Красимира Трифонова, дипломат с над 30 години стаж и бивш консул на България в Тайланд, е тъщата, която бе задържана за жестокото убийство на своя зет в София, съобщиха БНТ и bTV.

Тя и 33-годишната ѝ дъщеря Габриела Славова-Пеева, която също е обвиняема, влязоха в Софийския градски съд с качулки и маски на лицата, за да бъдат определени мерките им за неотклонение.

По първоначални данни Пейо Пеев и Габриела Пеева, които били в развод, са имали неразбирателство за попечителството над двете им деца. Това е и причината за жестокото престъпление. 33-годишната Габриела в момента е в майчинство с второто си дете. 

Тя работи в Община Бургас. Скандалите между двамата, довели до убийството, били именно затова кой е баща на бебето. По неофициална информация на bTV освен 44-годишния Пейо за бащинството претендирал и бивш депутат.

Справка на Dir.bg в сайта на Община Бургас показа, че Габриела Славова е началник на отдел "Превенции и младежки политики". Оказа се обаче, че младата жена е била включена и в кандидат-депутатската листа на "Продължаваме промяната" за извънредните парламентарни избори през ноември 2021 г. 

Славова е под номер 12, а в сайта на ПП е публикувана и снимката ѝ в публикация от 7 ноември с.г. за "Предприемчивите лица на промяната в Бургас". 

Новините от днес и със задна дата