петък, 17 ноември 2023 г.

Уникално: Четирима президенти уважиха Христо Стоичков и неговата "Зала на славата"

  

                                        Снимка:Труд

Четирима президенти на България - Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов уважиха с присъствие откриването на музея на Христо Стоичков в София.

На практика, от всички държавни глави след промените, липсваше единствено покойният д-р Жельо Желев.

Новата "Зала на славата" събра също така бившия и настоящия кмет на София - Йорданка Фандъкова и Васил Терзиев, както и куп спортни легенди, сред които Стефка Костадинова, Армен Назарян, Петър Лесов, Таня Богомилова, Красимир Балъков, Наско Сираков, Димитър Пенев, а от САЩ с видео поздрав се включи Валентин Йорданов.

"Щастлив съм и горд, че устоях това, което си поставих като цел като дете. Направих го, защото сме една малка държава. Нямам какво да се доказвам, искам това да е един спомен за това откъде съм минал аз и подрастващите да видят историята, заяви Стоичков. - Благодаря на всички, които са тук. Вие сте приятели, защото го показахте, че това, което се постига, се постига с труд. Това е един малък експонат, където показвам какво съм спечелил през годините. Благодарение на вас, на моите приятели и на първо място на моето семейство", допълни Камата.

На един по-особен като усещане 17-и ноември, но и въпреки всичко - навръх 30-ата годишнина от епопеята на футбола ни на "Парк де Пренс", едно събитие връща позитивните емоции около играта.

В новата "Зала на славата" - музей на Христо Стоичков, ще бъдат показани реликвите, белязали кариерата на легендарния №8. Тази вечер партито е само за ВИП-гости и приятели, а от утре музеят ще открие врати и за фенове, които ще могат да разгледат богатото му съдържание.

Фланелките на отборите, в които е играл. Фланелки, които е разменил с великани на играта през годините, в които и той самият бе на и около Еверест на футбола.

- "Златна топка", най-важната награда за един футболист - спечелена през 1994 г.

- "Златна обувка" на голмайстор №1 на Европа (1990 г.)/ corner.dir.bg

Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

 

 

 

Новините от днес и със задна дата