понеделник, 16 октомври 2023 г.

17 души са задържани в Бургаско за купуване на гласове, във Филиповци - двама

  

17 души са задържани в Бургаско за купуване на гласове 13 дни преди местния вот, съобщиха от полицията в Бургас. Мащабна акция срещу купуването на гласове започна тази сутрин.

Образувани са 9 досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Бургас. Издадени са и два протокола за полицейско предупреждение. Акцията обхвана територията на Бургас, Руен и Сунгулраре. Освен частни адреси, се претърсват и магазини, и пунктове за продажба на черни и цветни метали.

От рано сутринта полицията блокира бургаския кв. "Горно Езерово". От няколко адреса изведоха петима задържани по подозрение в изборна търговия.

"Схемите са основно даване на кредит или осигуряване на хранителни и продукти в магазини и по някакъв друг начин ангажиране на хората с финансова страна, така че да могат в един удобен момента да бъдат използвани, ангажирани с гласуване за определени партии", каза комисар Марин Димитров, началник отдел "Охранителна полиция" към ОД на МВР в Бургас, цитиран от БНТ.

Полицията проверява, както жилищата на заподозрените, така и автомобилите, които използват семействата. Под прицел на проверките са и хранителните магазини в близост.

Жителите на квартала отричат да се гласува срещу заплащане.

Столичната полиция започна акция в кв. "Филиповци" в София


Столичната полиция започна акция в кв. "Филиповци". Проверява се информация за купуване на гласове, съобщиха от полицията. На място има два полицейски микробуса.

Проверката обхваща търговски обекти.

До момента са образувани шест досъдебни производства за нарушаване на политически права на гражданите.

Двама са задържани. Акцията продължава.


 Адвокатски услуги за италиански пенсионери в България и български пенсионери в Италия! / Servizi legali per pensionati italiani in Bulgaria e pensionati bulgari in Italia!

Новините от днес и със задна дата