неделя, 3 септември 2023 г.

Shock Gb, имам в Бирмингам учи как да убивате с камъни жени

 © ANSA/EPA

Във видео, което стана вирусно в социалните медии, главният имам на джамията Грийн Лейн, отправна точка за радикалния фундаментализъм, известен със своите екстремистки позиции в Бирмингам, Англия, обяснява в проповед как правилно да се извърши екзекуция чрез убиване с камъни жена.  

Видеото предизвика възмущение и вълнение и в резултат на това властите оттеглиха безвъзмездна помощ от £2 милиона, предназначена за джамията. Daily Mail го пише онлайн днес.

В проповедта имамът Шейх Закаула Салим преди няколко седмици обясни правилната процедура за убиване с камъни: жената, призната за виновна в изневяра - каза той - първо трябва да бъде "погребана до кръста", за да "запази своята скромност" и само след това може да започне с хвърляне на камъни, което завършва, когато осъдената жена умре от нараняванията си.  

Видеото от проповедта, достъпно доскоро в Youtube, вече го няма. Същият имам призова британските власти да предприемат съдебни действия срещу учител, „виновен“ за показване на снимки на пророка Мохамед (забранени от исляма) в клас.  

Друг имам на джамията Грийн Лейн – джамия, спомената в документален филм за радикалния ислям от телевизионния оператор на Канал 4 – обяснява в проповед, че жената трябва да се приспособява към „сексуалните нужди“ на съпруга си, когато последният пожелае, като по този начин също оправдава изнасилването в Домът.

 

В резултат на тези епизоди, пише Mail on Sunday, някои държавни служители, описани от вестника като "тромави", решиха да замразят публични средства, които самите те бяха заделили за финансиране на младежки център към джамията./ Превод: BurgasNovinite.BG


Новините от днес и със задна дата