четвъртък, 28 септември 2023 г.

"Искам при семейството си": Оставиха в ареста приятелите на застреляния от полицай младеж

  

                             Снимка: Булфото

Съдът отново остави в ареста двете непълнолетни момчета от столичния квартал "Ботунец", които бяха обвинени за три грабежа. След сигнал за единия от тях и преследване с полицията на 18 септември, третият в групата беше прострелян от полицай, а по-късно издъхна.

На днешното заседание защитниците на 15-годишния Георги Борисов и 17-годишния Траян З. отново поискаха да им бъде наложена по-лека мярка. Майката на Борисов отново представи медицинско свидетелство, в което пише, че той има астма, предаде БНТ.

"Искам при семейството си" и "Искам да ме освободите", бяха последните думи на обвиняемите пред съда.

Съдът обаче прецени, че въпреки че са непълнолетни, двете момчета са обществено опасни и имат регистрация в Детска педагогическа стая. Така двамата останаха в ареста. Решението на съда е окончателно.

Адвокат Албена Асенова, която е защитник на Георги Борисов, каза че след два месеца ще внесе нова жалба.

Двете момчета са в ареста след като заедно с дванайсетокласника Светослав Младенов се опитаха да избягат от полицаи. Тримата бяха заподозрени като извършители на грабеж. 

Около 2 часа на 18 септември две момичета са били нападнати и ограбени. Едното било ударено и с метален предмет, а три часа по-късно постъпил сигнал от охрана на търговски обект в близост до бул. "Черни връх" за трима младежи, чието описание съвпадало с това на издирваните. Те се опитали да избягат, а при преследването един от униформените открил стрелба след няколко предупреждения и контролни изстрели във въздуха. 18-годишният Светослав бе прострелян и по-късно издъхна в болница "Токуда".

Новините от днес и със задна дата