неделя, 3 септември 2023 г.

Началникът на кабинета на Зеленски: Унищожаването на руския военно-промишлен комплекс е ключов фактор за край на войната

  

Един от ключовете за прекратяване на войната и запазване на световния ред е унищожаването на руския военно-промишлен комплекс, заяви в Телеграм Андрий Ермак, ръководител на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски, предаде Укринформ.

"Руските терористи продължават да атакуват пристанищната инфраструктура с надеждата, че ще успеят да провокират продоволствена криза и глад по света. Основната задача за нас и нашите партньори днес е да елиминираме възможностите на руския военно-промишлен комплекс да произвежда оръжия за по-нататъшни атаки срещу Украйна. Също така от по-строга отговорност за тези, които помагат на врага да заобикаля санкциите", пише Ермак.

Той подчерта, че руската отбранителна индустрия не е в състояние да функционира без чуждестранни компоненти за оръжия, а след унищожаването на отбранителната промишленост разгромът на руските войски ще бъде завършен.

През тази нощ 25 руски дрона "Шахед-136/131" атакуваха Одеска област на три вълни от юг и югоизток. 22 от тях бяха прехванати.

Новините от днес и със задна дата