четвъртък, 7 септември 2023 г.

Царево се възстановява след потопа, пороят е отнесъл 90% от село Кости

 Царево

                         Царево Снимка: БТА
Продължава отводняването и започва разчистването на населените места след опустошителното наводнение по Южното Черноморие. 

В Царево днес трябва да бъде поставен временен метален мост по пътя за Ахтопол. Днес ще се транспортират всички елементи за съоръжението. Очаква се и багер който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост, а след това да започне монтажът на металния мост.

Аварийните екипи прочистват и възстановяват повредените от пороя пътни отсечки в общината. Пътят от Синеморец към Ахтопол е отворен и блокираните в Синеморец и Резово могат да се завръщат към вътрешността на страната.

Бавно започна възстановяването и в къмпингите "Арапя", "Нестинарка" и на селата Лозенец, Кости и Фазаново. Възстановено е водоподаването в Лозенец. Токът в "Арапя" е пуснат. Тепърва ще се правят и огледи на щетите.

Десетки доброволци се включиха в почистването на съсипаните райони.

Община Царево призова ползването на моста до къмпинг "Нестинарка" да става с особено внимание - по един автомобил. След като част от моста пропадна вчера, участъкът беше ремонтиран, за да бъде отворен единствения обходен път.

Четири са жертвите на поройните дъждове в Царево. Открити са телата на съдията от районния съд Мария Москова и нейната дъщеря д-р Даниела Йорданова, както и на двама мъже.


Новините от днес и със задна дата