неделя, 10 септември 2023 г.

13-годишна е с опасност за живота след катастрофа с мотор

  

                         Снимка: Bulphoto

Малолетно момиче е с опасност за живота след катастрофа с мотоциклет, станала тази нощ в с. Бутан, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР във Враца. Мотоциклетът е самокатастрофирал малко преди полунощ и е бил управляван от непълнолетен водач, на 17 години, от същото село.

Пострадалото дете е на 13 години, първоначално то е докарано до Многопрофилната болница за активно лечение "Хр.Ботев"-Враца, след което е транспортирано в "Пирогов" с черепно-мозъчна травма.

При направената проверка е установено, че превозното средство е служебно дерегистрирано, а водачът управлява при влязло в сила в едногодишния срок наказателно постановление за шофиране без свидетелство за правоуправление.

От ОДМВР-Враца съобщиха за БТА, че по случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, "б", от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода до четири години за тежка телесна повреда и до три години или пробация за средна телесна повреда.

Един човек е загинал, а 20 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие

Общо 20 души са ранени при пътни инциденти през изминалото денонощие в България, информираха от пресцентъра на МВР на сайта си. Има един загинал. Тежките произшествия са 17.

В София са станали 16 леки произшествия през изминалото денонощие.

От началото на месеца в страната са регистрирани 197 тежки произшествия, 11 души са загубили живота си, а 247 са били ранени. От началото на годината е имало 4719 тежки произшествия. Загинали са 354 души, а 6201 са пострадали.

Новините от днес и със задна дата