събота, 26 август 2023 г.

Четирима удавени по Южното Черноморие само за денонощие

 

Четирима души са се удавили по Южното Черноморие през последните 24 часа. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Оттам призоваха за по-голямо внимание към плажната сигнализация и къпането в августовското море. Особено внимателни трябва да бъдат родителите, чиито деца използват надуваеми съоръжения, тъй като вълнението може лесно да ги повлече навътре в морето.

Снощи около 18:00 часа на охраняем плаж в к.к. "Слънчев бряг" от водата е изваден румънски турист на 54 години, който е починал малко по-късно, въпреки оказана му на място медицинска помощ, съобщиха още от местната полиция.

Около 10:30 часа днес на Северния плаж в курортния комплекс спасителите са извадили от морето тялото на удавен руски гражданин.

В същия час, но в град Китен, туристи са забелязали удавена жена. Тялото ѝ е издърпано на брега, като от ОД на МВР - Бургас уточниха, че тя е на видима възраст около 60 години, но самоличността ѝ не е установена.

Полицията съобщава и за случай, при който тялото на млад мъж е извадено от морето в района на северната крайбрежна алея в Несебър. Сигналът за починалия е получен 5:00 часа тази сутрин.

От началото на месец август спасителите на морски плажове предупреждават за "мъртво вълнение", което се разпознава при наличие на "коридор" от разпенена вода, често с различен цвят от водата наоколо. Течението почти винаги е перпендикулярно на брега и се образува близо до него, добавя БТА.

Попадналите в "мъртво вълнение" не бива да плуват към брега, а паралелно на плажната ивица.


Новините от днес и със задна дата