сряда, 30 август 2023 г.

28-годишен преби до смърт приятелката си в Омуртаг

  

28-годишен мъж е пребил до смърт 21-годишната си приятелка, с която живеели на семейни начала в Омуртаг. Престъплението е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. 

Смъртоносният побой се е случил на 29 август тази година. Двамата младежи живеели в чужбина и се завърнали в страната преди около 10 дни и се настанили в жилище на роднини в Омуртаг.

В ранния следобед във вторник възникнал конфликт между извършителя и жертвата на престъплението, като мъжът нанесъл жесток побой над приятелката си. В резултат на това тя починала.

Окръжната прокуратура в Търговище е привлякла към наказателна отговорност 28-годишния мъж е обвинен за умишлено убийство и е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Търговище.

Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража".


Новините от днес и със задна дата