понеделник, 24 юли 2023 г.

Кметът на Бургас: Всяка морска община трябва да има поне един "социален"

  

                   Снимка: "Булфото"

Всяка морска община трябва да има поне един "социален" или общински плаж, заяви кметът на Бургас Димитър Николов и посочи, че в администрацията са получени множество жалби, свързани с платените зони по ивиците през тази година.

"Сякаш платените зони се увеличават за сметка на свободните. Имаме конкретно виждане за плаж "Атанасовска коса" в Бургас - нашата идея е общинската администрация да го стопанисва и той да бъде безплатен за посещение. Това ще бъде добре. Имаме такива искания и от гости на града, и от наши съграждани", допълни Димитър Николов. За ивицата, уточни той, се очаква решение на Министерския съвет.

Николов очаква ръст на полетите през септември и октомври на Летище Бургас - между 20 и 40 на сто спрямо миналата година. Това показват последните данни, с които разполагаме, обяви кметът след среща с министъра на туризма Зарица Динкова.

"През тази година имаме нови дестинации към бургаското летище, много добре се представят пазарите Полша и Великобритания. Имаме и полети до екзотични дестинации като Кувейт и Испания. Можем да кажем, че наблюдаваме разместване в слоевете на туристическия продукт. С колегите кметове сме ангажирани втората половина на сезона да приключи успешно. Отново коментирахме темата с приключването на полетите след октомври и как държавата може да помогне за удължаване на сезона", каза още Николов.

Новините от днес и със задна дата